Gümüşhane Valiliği, şehrin tarımsal kalkınmasına bilimsel altyapı kazandıracak önemli bir projeyi hayata geçiriyor. DOKA’nın “2025 Katma Değerli Üretim Teknik Destek Programı” kapsamında desteklenen “Karabuğday ve Glutensiz Ürünlerde Katma Değer Zinciri Analizi ve Yatırım Öncelikleri Raporu” projesinin sözleşmesi imzalandı.
Projenin Sözleşmesi İmzalandı
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende Vali Aydın Baruş ve DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar projeyi resmileştiren imzaları attı.
“Ezbere Değil, Verilerle Hareket Ediyoruz”
Törende konuşan Vali Baruş, Kelkit’te özel sektör tarafından başlatılan karabuğday üretiminin şehre ciddi bir değer kattığını söyledi. Hazırlanacak raporun, gelecekteki yatırımlar için fizibilite ve strateji niteliğinde olacağını belirtti.
Baruş, karabuğdayın hammadde olarak kalmayıp glutensiz un ve unlu mamullere dönüştürülmesi konusunda analiz yapılacağını ifade ederek şunları söyledi:
“İlimizin ekonomik değerlerini artırmak için veriye dayalı adımlar atıyoruz. Bu rapor, hem mevcut üreticilere ürün çeşitliliği sunacak hem de glutensiz gıda pazarına girmek isteyen girişimcilere sağlam bilgiler sağlayacak.”
Girişimcilere Yol Gösteren Bir Rapor Olacak
Vali Baruş, Kelkit’teki başarılı karabuğday girişimlerinin büyümesi için ürün çeşitliliğinin artırılmasının kritik olduğunu vurgularken, projeye verdikleri destek nedeniyle DOKA’ya teşekkür etti.






